O NAS

FANI JEDZENIA NIE TYLKO Z NAZWY

Pomysł na założenie FoodFans zrodził się w głowach i sercach kilku pasjonatów jedzenia, którzy nie chcieli tworzyć typowej firmy cateringowej.

„Nie chcemy „zaspokajać”; Naszym celem jest praca, komponowanie, wyrażanie i celebrowanie osobowości naszych klientów  najlepiej, jak potrafimy”.

„Nasze projekty kulinarne to balans pomiędzy wydarzeniami prywatnymi tj. wesela, urodziny, spotkania towarzyskie a eventami korporacyjnymi tj. targi, konferencje, integracja, spotkania biznesowe.”

Mieliśmy dużo szczęścia, że do naszego projektu dołączył Mistrz kulinarny Patryk Kotarba. Jego zapał do pracy, świeże i ciekawe spojrzenie na zdrowe gotowanie zainspirowało nas i jeszcze bardziej zachęciło do tworzenia unikalnej i nowej jakości na rynku gastronomicznym. Postawiliśmy na jakość produktów, nowoczesny sprzęt i  bardzo doświadczonego oraz kreatywnego w pracy szefa kuchni, co w połączeniu z naszą filozofią dobrego, a przede wszystkim uczciwego biznesu, da nam poczucie rzetelnie i profesjonalnie wykonywanej pracy.

Gotowanie i praca w kuchni, to dla mnie oddanie pozytywnych uczuć i cudownych przeżyć moim Gościom, to jak zabranie ich w moją podróż po świecie kulinarnej fantazji i dobrobytu. To prawdziwość smaku, naturalnych składników, ciekawych wrażeń wizualnych oraz wspólnych spotkań i inspirujących rozmów o kuchni, ale i nie tylko…

…z kulinarnym pozdrowieniem  i serdecznym zaproszeniem

Szef Kuchni Patryk Kotarba

PATRYK KOTARBA

Kulinarną przygodę rozpoczął 20 lat temu.

Z sukcesem prowadził tak prestiżowe obiekty jak Tauron Arena Kraków, Grupa Scandale, klub Scena 54 w Katowicach, restauracja Ponidzie w 4-gwiazdkowym hotelu Słoneczny Zdrój w Busko-Zdroju.

Jest pasjonatem kuchni francuskiej. Często sięga po tradycyjne produkty regionów Polski łącząc je z innowacyjnymi technikami przyrządzania dań.

Gotował dla Prezydenta RP, Prezydenta Niemiec, polityków, aktorów i gości z zagranicy.

Prowadzi szkolenia, pokazy gotowania na żywo i eventy kulinarne różnych kuchni świata. Współtworzy ogólnopolskie konkursy kulinarne i zasiada jako członek jury w prestiżowych konkursach.

Trzykrotny zdobywca „żółtej czapki” Przewodnika Gault&Millau.

Uczestnik ogólnoświatowego projektu „Good France”.

Mistrz w zawodzie kucharz przyznany przez Pomorską Akademię Kulinarną.

Uczestnik prestiżowego szkolenia w szkole Bocuse’a w Lyon.

Członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich oraz Członek Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników.

Pisze felietony oraz przepisy dań do prestiżowych gazet branżowych.

Współautor książki kulinarnej pt. „Od kuchni II”.

Na co dzień szczęśliwy mąż i tata dwójki wspaniałych córek.

“Naszym celem jest praca, komponowanie, wyrażanie i celebrowanie osobowości naszych klientów  najlepiej, jak potrafimy”