
O NAS
FANI JEDZENIA NIE TYLKO Z NAZWY
Pomysł na założenie FoodFans zrodził się w głowach i sercach kilku pasjonatów jedzenia, którzy nie chcieli tworzyć typowej firmy cateringowej.
„Nie chcemy „zaspokajać”; Naszym celem jest praca, komponowanie, wyrażanie i celebrowanie osobowości naszych klientów najlepiej, jak potrafimy”.
„Nasze projekty kulinarne to balans pomiędzy wydarzeniami prywatnymi tj. wesela, urodziny, spotkania towarzyskie a eventami korporacyjnymi tj. targi, konferencje, integracja, spotkania biznesowe.”
Mieliśmy dużo szczęścia, że do naszego projektu dołączył Mistrz kulinarny Patryk Kotarba. Jego zapał do pracy, świeże i ciekawe spojrzenie na zdrowe gotowanie zainspirowało nas i jeszcze bardziej zachęciło do tworzenia unikalnej i nowej jakości na rynku gastronomicznym. Postawiliśmy na jakość produktów, nowoczesny sprzęt i bardzo doświadczonego oraz kreatywnego w pracy szefa kuchni, co w połączeniu z naszą filozofią dobrego, a przede wszystkim uczciwego biznesu, da nam poczucie rzetelnie i profesjonalnie wykonywanej pracy.
Gotowanie i praca w kuchni, to dla mnie oddanie pozytywnych uczuć i cudownych przeżyć moim Gościom, to jak zabranie ich w moją podróż po świecie kulinarnej fantazji i dobrobytu. To prawdziwość smaku, naturalnych składników, ciekawych wrażeń wizualnych oraz wspólnych spotkań i inspirujących rozmów o kuchni, ale i nie tylko…
…z kulinarnym pozdrowieniem i serdecznym zaproszeniem
Szef Kuchni Patryk Kotarba
PATRYK KOTARBA
Kulinarną przygodę rozpoczął 20 lat temu.
Z sukcesem prowadził tak prestiżowe obiekty jak Tauron Arena Kraków, Grupa Scandale, klub Scena 54 w Katowicach, restauracja Ponidzie w 4-gwiazdkowym hotelu Słoneczny Zdrój w Busko-Zdroju.
Jest pasjonatem kuchni francuskiej. Często sięga po tradycyjne produkty regionów Polski łącząc je z innowacyjnymi technikami przyrządzania dań.
Gotował dla Prezydenta RP, Prezydenta Niemiec, polityków, aktorów i gości z zagranicy.
Prowadzi szkolenia, pokazy gotowania na żywo i eventy kulinarne różnych kuchni świata. Współtworzy ogólnopolskie konkursy kulinarne i zasiada jako członek jury w prestiżowych konkursach.
Trzykrotny zdobywca „żółtej czapki” Przewodnika Gault&Millau.
Uczestnik ogólnoświatowego projektu „Good France”.
Mistrz w zawodzie kucharz przyznany przez Pomorską Akademię Kulinarną.
Uczestnik prestiżowego szkolenia w szkole Bocuse’a w Lyon.
Członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich oraz Członek Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników.
Pisze felietony oraz przepisy dań do prestiżowych gazet branżowych.
Współautor książki kulinarnej pt. „Od kuchni II”.
Na co dzień szczęśliwy mąż i tata dwójki wspaniałych córek.

“Naszym celem jest praca, komponowanie, wyrażanie i celebrowanie osobowości naszych klientów najlepiej, jak potrafimy”