WEDDING DAY
Szukacie menu, które jest tak wyjątkowe jak Wy Dwoje?
Dobrze trafiliście😊!
Wspólnie stworzymy menu weselne w oparciu o Waszą historię i ulubione dania.
Przygotujemy i skomponujemy tak menu, by było pysznie, naturalnie , z kreatywną finezją i elegancją podania.
Działamy z wyczuciem odpowiedniego tonu i klasy, ale również odważnie i z polotem – to już zależy od Was samych.
Na Waszym przyjęciu mamy do zaoferowania parę ciekawych i oryginalnych „smaczków” kulinarno – wizualnych dla Was i Waszych Gości. Przyjęcie weselne może stać się również niesamowitym show, również w kulinarnym wydaniu!
PRZYKŁADOWE MENU:
Przystawki:
• Tatar ze śledzia
• Pate z wątróbek
• Mini sałatka z rukolą
• Marynowana cukinia
Zupy:
• Rosół na gęsinie
• Zupa kokosowa
• Zupa autorska „Foksal”
• Krem z cukinii
Dania Główne:
• Filet z gęsi
• Policzki wieprzowe
• Polędwiczka wieprzowa
• Noga z kaczki pieczona
Dania na półmiskach:
Podane w trakcie dania głównego.
• Filet z indyka
• Kotlet de volaille z masłem
• Pieczone udko z kurczaka
• Tradycyjny kotlet schabowy
• Dorsz w panierce
• Schab ze śliwką
• Kotlet po szwajcarsku
Dodatki:
Podane w trakcie dania głównego.
• Ziemniaki po krakowsku
• Ziemniaki puree
• Ryż z curry
• Kopytka podsmażane
• Warzywa gotowane
• Kapusta zasmażana
• Buraki zasmażane
Dania ciepłe:
Serwowane w trakcie przyjęcia weselnego.
• Żeberko barbecue
• Kurczak po tajsku
• Dorsz smażony na maśle
• Polędwiczka wieprzowa
• Gołąbki z siekaną dziczyzną
• Karczek z jelenia
• Czarny burger wołowy
Desery:
• Mus „Zakochane serce”
• Sernik słony karmel
• Ciastko truflowe
• Mus waniliowy
• Krem pistacjowy
Zimna płyta:
• Półmiski mięs
• Galaretki z kurczaka
• Pstrąg wędzony
• Sałatka śledziowa
• Kaczka po tajsku
Bufet słodki:
• Ciasto marchewkowe
• Mini tiramisu klasyczne
• Krem bawarski
• Cynamonowa szarlotka
• Cake pops – lizaki